Interieurinspiratie, Nieuwe Trends

Slimme verlichting, meer dan een trend

Slimme verlichting, meer dan een trend!

Steeds meer huishoudens stappen over op slimme verlichting niet alleen uit vanwege het gebruiksgemak maar uiteraard ook ter besparing van energie, Slimme lampen zijn de stand-alone lampen die je in een bestaande fitting kunt draaien en die zelf continu in verbinding staan met je smartphone en elkaar via wifi of bluetooth. Slimme verlichting kan op afstand bediend worden, kan gedimd worden en kan vaak  ook in een gewenste kleur gezet worden.

Creëer jouw eigen slimme huis

Heb je de smaak te pakken met de slimme verlichting in huis? Schaf dan ook een smart home plug aan. En geniet zo van alle voordelen op het gebied van een slim huis. Zo schakel je op een koude winteravond bijvoorbeeld alvast je elektrische deken aan terwijl je nog onderweg bent naar huis. Bovendien kunnen de meeste smart home plugs tegenwoordig veel meer dan alleen een apparaat inschakelen, zo kun je vaak ook een tijdschema maken zodat het apparaat op een ingestelde tijd of een willekeurige tijd automatisch inschakelt. Om bijvoorbeeld inbrekers in de waan te laten dat er wel degelijk iemand thuis is.

Hoe werkt een smart plug?

Om een smart plug werkend te maken heb je in de meeste gevallen alleen maar een smartphone en een goed werkend wifi netwerk nodig. De meeste smart plugs werken echter wel alleen op een 2,4 GHz netwerk. Een 2,4GHz netwerk heeft namelijk een groter bereik en wordt door bijna elk apparaat ondersteunt. Check voor de aanschaf of jouw routers/modems beschikken over een 2,4 GHz en 5GHz netwerk.

Veiligheid bij het opladen van elektronica

Veel van de gebruikte elektronica in huishoudens moeten bijna dagelijks opgeladen worden. Denk daarbij aan je telefoon, elektrische tandenborstel, tablet, en koptelefoons maar ook keukenapparatuur zoals een bijvoorbeeld staafmixer is tegenwoordig vaak draadloos en en oplaadbaar. Niet alle apparaten zijn even goed beveiligd tegen overladen waardoor er in het ergste geval brand kan ontstaan. Daarnaast is het ook niet goed voor de accu van je apparaten om constant opgeladen te worden terwijl het apparaat eigenlijk al vol is. Dit kan op langere termijn zorgen voor slechtere accu prestaties. Met de smart plug kun je eenvoudig inschakelen dat deze na bijvoorbeeld anderhalf uur uitschakelt. Zo bespaar je dus niet alleen de levensduur van je elektronica maar ook nog eens stroom!

Meer interieurinspiratie nodig? Kijk eens bij mijn andere blogs.

Liefs Irene

Terug naar lijst