Interieurinspiratie

Een duurzame vloer kiezen

Een duurzame vloer kiezen. Hoe doe je dat? En welke keuzes zijn er allemaal?

Alle vloeren van Puurvloeren zijn tegenwoordig wel duurzaam te noemen omdat ze een lange levensduur hebben. Een langere levensduur betekent dat je ze ook niet meer hoeft te vervangen. En vervangen van materialen zorgt eigenlijk voor het meeste afval en is daardoor minder duurzaam. Je kunt ook nog een stapje verder gaan in het kiezen van duurzame vloer. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een vloer gemaakt van een duurzamere materiaal of een vloer gemaakt van natuurlijke materialen. Nadeel is wel dat deze vloeren vaak iets duurder zijn. 

Duurzame gietvloer

De duurzame gietvloer doet niet onder aan de normale gietvloer qua uitstraling. Doordat het materiaal een andere samenstelling heeft dan de populaire PU gietvloer zie je wel degelijk een verschil. De duurzame en milieuvriendelijke gietvloer bestaat namelijk uit gerecycled materiaal. Daardoor heb je aan de ene kant het milieu aspect voor de duurzaamheid in de vorm van materiaalkeuze. En het blijft een duurzame vloer in de vorm van lange levensduur. Het is belangrijk om deze vloeren altijd in het echt even te kunnen vergelijken. Daarom is het handig om even langs te gaan in de showroom van Puurvloeren.

Duurzame PVC vloeren

Ook een duurzame PVC vloer bestaat deels uit gerecycled materiaal. Zo komt het vaak voor dat ongeveer een kwart van de PVC vloer gemaakt is van gebruikt PVC en het overige gedeelte bestaat dan uit bijvoorbeeld rietsuiker en/of maïs. Het is dus een combinatie van biologische en herbruikbare materialen. PVC is een fijn materiaal, geschikt voor alle ondergronden. Je kunt er fijn op lopen. PVC is in verschillende patronen en looks te leggen. De combinatie met vloerverwarming is ook ideaal. Je kunt met deze vloer de uitstraling hebben van een echt houten vloer. Je ziet het verschil bijna niet. Daardoor wordt deze ook erg warm en zorgt voor een gezellig en knus gevoel in de ruimte.

PUUR! Concrete

Het is de sterkste vloer uit het assortiment van Puurvloeren.  Je kunt er met een schaar op krassen en nog zie je er niets van terug. Wat materiaal betreft bestaat concrete uit natuurlijke en hoogwaardige materialen. Eenmaal op de vloer of op de wanden, maakt het de oppervlakte waterdicht. Niets komt er meer doorheen, dus ook geen vuil of vocht. Het beperkte onderhoud, de samenstelling van het materiaal en de levensduur van de vloer, maakt het een goede duurzame optie. Ideaal is deze vloer voor de badkamer of keuken. De vloer wordt naadloos met de hand gesmeerd wat zorgt voor een prachtige resultaat.

Wil je meer weten over deze vloeren ga dan naar de site van Puurvloeren.

Wil je een interieuradvies over welke vloer in jouw huis het beste past, ga dan naar het kopje interieuradvies of stuur mij een berichtje over de mogelijkheden.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst