Interieurinspiratie

DIY Raffia lamp

DIY, Raffia lamp maken. Zomerse sferen in huis met deze prachtige lamp. In de staycation van deze zomer wil je toch een sfeer creëren waarmee je jezelf waant op een eiland ergens ver weg, misschien wel op Bali of Ibiza. Hoe leuk is het dan om zelf woonaccessoires te maken die volledig passen bij dit leuke thema. En het is helemaal niet moeilijk. Je hebt een beetje geduld nodig. Maar in principe is het een kwestie van wikkelen van de raffia om de lampenkap heen.

Geïnspireerd ben ik door de prachtige lampen met een kap van stro die je nu veel ziet op de sfeerplaatjes van deze prachtig eilanden zoals Ibiza en Bali. Dat leek mij een heel mooi idee om zelf te gaan maken op een simpele manier. Ik houd namelijk van een snelle en makkelijke DIY maar natuurlijk wel met een prachtig resultaat. En met deze materialen is dit een koud kunstje. Hoe leuk is dat!

Ik had laatst al een mooie lamp gekocht in een mooie zandkleur. De kap zou hier prachtig bij passen. De lamp heeft een design look. En juist het contrast in materialen en stijl vind ik zo leuk. Het mag van mij altijd wel een beetje schuren met elkaar. En het hoeft allemaal niet zo netjes.

Ik had nog genoeg raffia (stro) in huis. Raffia is een soort stro of hooi wat vaak gebruikt wordt door bloemisten om een mooie naturel strik op de bos te maken. Ik gebruik het ook vaak om kadootjes mee in te pakken. Erg leuk en fijn materiaal. Het heeft een rustieke en landelijke uitstraling. Maar ook zeker een mediterrane uitstraling. Perfect om deze kap mee te maken.

Je kunt raffia kopen bij bloemisten of hobbyzaken. Maar ook bij de supermarkt (bloemenafdeling) ligt dit wel eens. Prijzen verschillen. Voor deze kap heb ik drie pakjes raffia gebruikt bij een kap met een doorsnede van ongeveer 35 cm. Daarnaast gebruik ik een lijmspuitbus om de raffia goed vast te zetten. En natuurlijk niet te vergeten de kap. Ik had er nog een liggen op zolder dus deze kon ik mooi gebruiken. Maar je kunt ook eens kijken bij de kringloop voor een oude lampenkap.

Vervolgens, en dit is wel een geduldig klusje, stukje voor stukje de lijm er op spuiten. En dan de strengen raffia om de kap heen wikkelen. Ik heb wel de strengen raffia aan elkaar gebonden voor extra stevigheid. De knoopjes kun je later met een haaknaald of een satestokje weer tussen de strengen duwen en zie je er niks van. Dit oogt gelijk een stuk netter. En het lijkt of alles met elkaar is verbonden.

Op het eind heb ik nog wel alle losse uitsteeksels en einde van de knoopjes weggeknipt. En deze er weer tussengeschoven met een haaknaald. Zo zie je er niets van.

Tadaa! Supergezellig staat het zo op mijn mooie kast. Ik ben er super blij mee met deze DIY. En hoe leuk is het om deze te maken. Dit is ook een DIY die je gemakkelijk met kinderen maakt of een kinderfeestje. Je kunt dan kleine kapjes gebruiken en daarna leuk versieren.

 

Succes! Wil je nog meer leuke DIY blogs lezen?

Liefs Irene

 

Terug naar lijst