Interieurinspiratie

DIY Raffia lampenkap maken

DIY, Raffia lampenkap maken. Zomerse sferen in huis. In de staycation van deze zomer wil je toch een sfeer creëren waarmee je jezelf waant op een eiland ergens ver weg, misschien wel op Bali of Ibiza.

Geïnspireerd ben ik door de prachtige lampen met een kap van stro die je nu veel ziet op de sfeerplaatjes van deze prachtig eilanden. Dat leek mij een heel mooi idee om zelf te gaan maken op een simpele manier. Ik houd namelijk van een snelle en makkelijke DIY maar natuurlijk wel met een prachtig resultaat.

Ik had laatst al een mooie lamp gekocht in een mooie zandkleur. De kap zou hier prachtig bij passen.

Ik had nog genoeg raffia (stro) in huis. Raffia is een soort stro of hooi wat vaak gebruikt wordt door bloemisten om een mooie naturel strik op de bos te maken. Ik gebruik het ook vaak om kadootjes mee in te pakken. Erg leuk en fijn materiaal.

Je kunt raffia kopen bij bloemisten of hobbyzaken. Maar ook bij de supermarkt (bloemenafdeling) ligt dit wel eens. Prijzen verschillen. Voor deze kap heb ik drie pakjes raffia gebruikt bij een kap met een doorsnede van ongeveer 35 cm. Daarnaast gebruik ik een lijmspuitbus om de raffia goed vast te zetten. En natuurlijk niet te vergeten de kap. Ik had er nog een liggen op zolder dus deze kon ik mooi gebruiken.

Vervolgens, en dit is wel een geduldig klusje, stukje voor stukje de lijm er op spuiten. En dan de strengen raffia om de kap heen wikkelen. Ik heb wel de strengen raffia aan elkaar gebonden voor extra stevigheid. De knoopjes kun je later met een haaknaald of een satestokje weer tussen de strengen duwen en zie je er niks van.

Op het eind heb ik nog wel alle losse uitsteeksels en einde van de knoopjes weggeknipt.

Tadaa! Supergezellig staat het zo op mijn mooie kast. Ik ben er super blij mee met deze DIY.

 

Succes! Wil je nog meer leuke DIY blogs lezen?

Liefs Irene

 

Terug naar lijst