Interieurinspiratie, Seizoenen

Een duurzame kerstboom

Wat is dat nu eigenlijk, een duurzame kerstboom? Duurzaam betekent eigenlijk, niet weggooien van spullen. Spullen die langer meegaan en niet worden weggegooid zijn duurzaam. Zo ook een kerstboom. Kies je voor een neppe kerstboom, zorg dan dat deze jaren mee kan gaan. Dan heb je er echt jaren plezier van. Zelf heb ik een neppe kerstboom en deze gaat zijn 22e kerst in. Nog steeds blij mee en hij houdt het nog goed vol.

Ga je liever voor een echte, kies dan altijd voor een biologische kerstboom die milieuvriendelijk geteeld is. Daarnaast is het fijn als deze na de kerst in de tuin kan worden geplant of in het bos kan worden teruggezet. Deze blauwe ceder heb ik twee jaar gebruikt als kerstboom in de woonkamer. Nu staat deze wederom in de tuin en is te groot om weer in huis te halen. Maar ik geniet er van in de tuin. Hier kunnen straks met de kerst weer lichtjes in en heb ik een mooie boom om buiten naar te kijken.

Heb je geen tuin om de kerstboom in terug te kunnen zetten dan heeft Beterboompje een prachtig alternatief. Je kunt de boom met kluit terug brengen. Dan gaat deze weer het bos in en groeit weer verder voor het volgend jaar om dan weer een mooie kerstboom in iemands huis te kunnen zijn. Je kunt bij Beterboompje ook kiezen voor een boom zonder kluit mocht je dit makkelijker vinden. Daarvoor plant Beterboompje twee kleine stekjes in het bos om straks weer een mooie kerstboom te kunnen worden. Zo zijn er straks weer meer bomen met kluit en hopelijk steeds minder wegwerpkerstbomen.

Kies je voor een boom met kluit, dan kun je deze na de feestdagen weer terug brengen en wordt deze weer aangeplant in het kerstbomenbos. Hoe fijn is dat!

Je draagt jouw steentje bij aan een betere wereld en zorgt voor minder verspilling en afval.

 

Heb je nog meer vragen over duurzaamheid met betrekking tot kerst of interieur, kijk eens bij mijn andere blogs over kerst of stuur dan een mailtje naar info@noordenzoet.nl

Fijne feestdagen!

Liefs Irene

 

Terug naar lijst