DIY, Interieurinspiratie

Wandtegels in de keuken schilderen

Wandtegels in de keuken schilderen, hoe doe je dat? Kan dat wel? In deze blog vertel ik je alles over het schilderen of verven van de wandtegels in de keuken.

Al een tijdje wilde ik iets anders met de tegels in de keuken. De tegels zitten er al meer dan 10 jaar op en krijg ik niet meer goed schoon. Maar wat zijn de alternatieven? Alle tegels weghalen en stuccen. Of misschien nieuwe tegels op de wand? Dit zijn ingrijpende dingen en het moet ook wel goed en netjes gebeuren. En het is natuurlijk niet zo duurzaam.

Nu heeft Vestingh Paint & Craft een mooie oplossing hiervoor. Tegels kunnen gewoon geschilderd worden in elke kleur die je maar wenst. Hoe mooi is dat! Ik werd gelijk helemaal enthousiast. Omdat er veel gebeurd in de keuken wilde ik het wel rustig houden. Ik heb gekozen voor de kleur Mushroom 287 van Vestingh Paint & Craft. Dit is de dezelfde kleur als de muur en daarom geeft dit een rustig beeld. Ook zorgt het voor meer warmte in de keuken. Het betonnen blad wordt hierdoor minder hard met het contrast met wit.

Vestingh Paint & Craft heeft een mooie handleiding geschreven op de site, dus het kan niet meer misgaan als je deze goed volgt.

Je zult wel denken, vloercoating? Maar deze coating kan ook op tegels van de vloer worden toegepast. Ik had nog wat van deze coating (alle stappen) over en heb daarmee ook de vloer van het toilet gedaan. Binnenkort zal ik ook deze make over laten zien in een blog.

De primer is de eerste stap. Doordat deze gelijk in de juiste kleur wordt gemengd zie je gelijk al effect. De primer wordt in één laag aangebracht.

Vervolgens ga je verder met de Topcoat. Hier van breng je twee lagen op. Je moet tussen de lagen wel even wachten. Het kost niet veel tijd om het op te brengen. Wij hebben de keuken in ongeveer een half uurtje gedaan. Maar de wachttijden zijn wel langer. We hebben in de tussentijd de keuken niet gebruikt dus dat is dan een nadeel.

De laatste laag is de transparante coating. Hiervan breng je tevens één laag op. Deze beschermt en maakt de verf slijtvaster. Wel zo handig in de keuken.

Maar kijk eens, het eindresultaat. Zo ontzettend blij mee! Wil je meer make overs zien? Kijk dan eens op mijn andere blogs.

Liefs Irene

Terug naar lijst