Interieurinspiratie, Seizoenen

Een tuin vol met bloemen

Een tuin vol met bloemen. Ook in een kleine stadstuin kun je aan de gang met veel bloemen in de tuin. Ik ben echt gek op bloemen. En hoe leuk is het om deze in jouw eigen tuin te laten groeien. Maart is de ideale maand om te beginnen met voorzaaien.

Ik ben begonnen met verschillende bloemen voor te zaaien. De lathyrus (siererwt), korenbloem, Cosmea, strobloem, gipskruid. Allemaal straks te plukken in mijn eigen tuin.

Zoals je kunt zien heb ik niet een al te grote tuin en deze tuin ligt op het Noordoosten. Maar toch kun je hier lekker aan de slag met bloemen. Ik heb vorig jaar een leuke blog over de kleine tuin geschreven.

Voorzaaien vind ik zelf erg fijn, je kunt binnen al de plantjes laten opkomen onder gunstige omstandigheden. Zorg voor goede materialen. Potgrond, zaai- en stekgrond, zaden (deze zijn van MayandJune en potjes.

Deze potjes heb ik van Sostrene Grene en zijn biologisch afbreekbaar. Handig om daarna zo in de grond te zetten met pot en al.

En na een tijdje beginnen de eerste plantjes te groeien. Volg goed de instructies op de verpakking van de zaden. Hier staat op hoe je de zaadjes in de potjes moet doen. En welke ruimte de plantjes het beste kunnen groeien. Vaak is dat eerst in een ruimte van ongeveer 15 graden. Hierbij kun je denken aan de zolder of de slaapkamer.

Daarna zet je ze in een koudere ruimte (als dit op de verpakking staat).

De siererwt (Lathyrus) groei ook al gestaag. Deze geeft straks zulke mooie bloemen en je moet blijven plukken voor meer en meer bloemen. En deze ruiken ook nog heerlijk :). Deze plantjes mogen begin april al de tuin in. Zo leuk!

Deze korenbloemen gaan ook al hard. Als de kans op vorst voorbij is, kunnen ook deze de tuin in.

Bedenk wel goed van te voren waar je de plantjes wil neer zetten. Kijk goed hoe hoog de bloemen worden. Voor mij hoeft het allemaal niet zo netjes dus ik vind het fijn als het lekker door elkaar groeit. Denk ook aan de zonkant. Ze groeien ook op half schaduw, de meesten, maar dan duurt het wat langer voordat je bloemen hebt.

Succes!

Liefs Irene

 

Terug naar lijst