Duurzaamheid, Interieurinspiratie

Hoe kies je een vloerkleed voor in huis?

Hoe kies je een vloerkleed voor in huis? Soms best lastig. Het is best wel een uitgave en je hebt waarschijnlijk ook nog een paar eisen die je stelt aan het vloerkleed.

In deze tijd van duurzaamheid en een hoge energierekening is het overwegen waard om een vloerkleed in huis te nemen. Niet alleen voor warmte aan de voeten, maar ook weer een extra isolatie op de vloer. Het vloerkleed dempt ook geluid dus voor de akoestiek in de ruimte is het ook een voordeel om te kiezen voor een vloerkleed.

Tegenwoordig is alles mogelijk wat betreft materialen, kleur en vorm. Ik geef je hier graag advies over.

Kies je voor een mooie kleur in huis. Warme kleuren geven gevoelsmatig ook meer warmte. Het is dan niet alleen een makkelijke manier om kleur toe te voegen aan de ruimte maar het geeft ook gelijk een gezellig gevoel in huis.

Hoogpolig of laagpolig? Hoogpolige vloerkleden zijn een echte trend. Het geeft een gevoel van een knusse zithoek. Een heerlijk gevoel voor aan de voetjes. Een trend die uit de jaren 70 is terug gekomen.

Een vloerkleed in de eethoek is ook een goed idee, het zorgt voor een gezellige eethoek en hier is het fijn in de koude winter om warme voeten te hebben. Mijn advies is om hier wel naar een praktisch kleed te kijken voor eventuele vlekken als er eten op de grond valt.

Of ga je voor een andere vorm zoals ovaal of een vorm die je zelf in gedachte hebt. Bij Kolkman wonen kun je bijna elk vloerkleed in de gewenste vorm verkrijgen.

Wil je hulp voor het kiezen van het juiste vloerkleed in jouw ruimte? Neem dan contact met mij op, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst