Interieurinspiratie, Kleur

Interieurtrends 2022 shoptips

Interieurtrends 2022 shoptips. Kleur is de trend voor dit voorjaar van 2022. Frisse vrolijke kleuren zoals de kleuren geel en groen. Maar ook roze is een kleur die je veel ziet terugkomen. Het zijn eigenlijk tijdloze kleuren alleen met het seizoen en het jaar mee gaan ze net iets feller of net iets ingetogener. Daarom passen deze kleuren eigenlijk in elk interieur.  Dit zie je terug in de accessoires maar ook zeker in kleuren op de muur. Fris in de vorm van natuurlijke kleuren zoals geel en groen. De tonen variëren van retro tot jaren 90. Maar dan in een modern jasje. Leuk om hier voor accessoires te shoppen zodat je helemaal in de stemming komt voor het voorjaar. Waar begin je met accessoires toe te voegen? En voor welke accessoires kies je?

Kleur toevoegen in jouw interieur doe je eigenlijk altijd met drie items. Dit is een ongeschreven regel in interieurland. Dit geeft een bepaalde manier van rust en balans in het interieur. Bijvoorbeeld, een kussen, kaars of kandelaar en een leuke vaas met bloemen. Zorg daarbij dat de bloemen ook weer de kleuren hebben van jouw interieur, dan wordt het een perfect match. Hier zie je de kleuren geel en groen terug komen in het boeket, gecombineerd met paars. 

Printjes mag zeker! Zolang de kleuren bij elkaar matchen, maakt het jouw interieur net iets unieker en anders dan anders. Kijk goed naar jouw basiskleur en welke kleuren je wilt toevoegen ? Welke trends in de winkels spreken jou aan?

Waar begin je met shoppen. Waarmee je gelijk een groot gebaar maakt en qua kleur gelijk iets toevoegt zijn de kussens op de bank. Lekker mix en match. En je hebt gelijk extra kleur in huis. Of leg een plaid er bij in een passende kleur.

Vervolgens kijk je naar een vaas waar de bloemen in kunnen. Deze vaas zet je op een salontafel of eettafel met een prachtige bos bloemen er in. Dit kunnen verschillende bloemen zijn als je werkt met meerdere kleuren. Voeg je één kleur toe aan jouw interieur kies dan voor één bloem in een bijpassende kleur. En als je houdt van droogbloemen, dan kun je natuurlijk ook een bos droogbloemen of pluimen in de vaas doen. Hiermee haal je wel de sfeer in huis maar niet gelijk een explosie aan kleur. Als je hier wat minder van houdt of het nog een beetje te spannend vind om gelijk los te gaan met kleur in huis. 

Ook de kandelaars en kaarsen mogen niet ontbreken in een gezellig interieur. Een toffe kandelaar of waxine lichthouders in bijpassende kleuren. Leuk om toe te voegen en neer te zetten op de tafel.  Dit geeft ook direct sfeer aan de ruimte en jouw interieur. Je kunt ook gebruik maken van Led kaarsen. Tegenwoordig zien deze er ook bijna echt uit, maar zijn wel wat veiliger. 

Wil je nog meer inspiratie op doen op het gebied van kleur of trends? Check dan ook even mijn andere blogs.

Zoek je nog leuke woonaccessoires? Neem dan ook eens een kijkje in de shop

Liefs Irene

Terug naar lijst