DIY, Interieurinspiratie

Toilet make over met behang

Toilet make over. Een make over van de kleinste ruimte van het huis. Je zou denken een toilet hoeft niet zo fancy, je bent er tenslotte maar heel even. Maar waarom niet? Juist in het kleinste kamertje in huis even flink te kunnen uitpakken. Juist in het kleinste kamer kun je iets uitproberen, qua kleur of behang wat je in het rest van het interieur moeilijk durft te doen. Heerlijk is het om hier even een prachtig statement van te maken. Misschien wil je hier dan wel iets langer verblijven dan heel even?

Wij zijn begonnen aan de make over met verf en behang. De basis van het toilet is gewoon goed dus daar hebben we niets aan veranderd. Lang geleden, ongeveer 15 jaar, hebben we dit toilet een leuke lambrisering gegeven. Ik was toen nog helemaal in mijn brocante en landelijke interieursmaak. Het landelijke vind ik nog steeds heel mooi, maar het mag van mij zeker wat minder wit hier en daar.

Tot nu eigenlijk altijd aan het twijfelen geweest over de kleur en soort behang. Als interieurstylist kan ik heel makkelijk beslissingen nemen voor anderen maar mezelf? Altijd de twijfelkont.

Behang was voorheen niet mogelijk in ons toilet omdat de muren grof gestuct zijn. Net zoals in de rest van het huis wat het soms wel eens lastig maakt om voor bepaalde kleuren of materialen te kiezen. We hebben hier de boel glad geschuurd. Nu is er eindelijk de mogelijkheid om hier een behangetje te doen. Supertof!

We hebben behang uitgekozen van Graham & Brown. Een prachtig botanisch behang wat alle kleuren van het huis in zich heeft. En dit zorgt dan automatisch voor de eenheid hier in huis. En dat vind ik wel fijn. Pietje precies die ik ben. Het was wel even een klusje dat behangen. Het is een kleine ruimte. Je denkt dat dit makkelijk gaat maar het is door de krapte en de hoeken best lastig.

Daarnaast wilde ik weer een kleurtje op de lambrisering. Maar wel een rustige kleur als tegenhanger voor het behang er boven. Dit is de kleur Praline Star geworden, ook van Graham & Brown. Heerlijke verf, dekt goed. Ik heb het houtwerk wel twee keer geschilderd. Zo kan het goed tegen een stootje.

Het plafond wilde ik ook iets tofs mee doen. Hier heb ik gekozen voor een van de kleuren uit het behang. Dit is een muurverf van Graham & Brown. Heel fijn ook, dekt goed. En zeker op zo’n grof gestuct plafond is dat wel heel erg fijn. Wat zo fijn is aan het behang van Graham & Brown. Op de website wordt gelijk aangegeven welke kleuren bijpassend zijn. Dan heb je gelijk de juiste kleuren te pakken. Wel zo fijn.

En kijk nu eens naar het resultaat. Hoe gezellig?

De lamp en spiegel had ik al. Dat was voor mij wel een van de voorwaarde. Dat deze items er wel weer bij passen omdat het anders gewoon toch weer meer geld gaat kosten. Zo houdt je de make over binnen budget. Maar heb je een hele gave make-over zo bij elkaar.

Wil je advies over jouw make over van het toilet of heb je een andere vraag? Neem dan contact met mij op.

Liefs, Irene

 

Terug naar lijst